fbpx

Eksamensangst

Sådan slipper du af med den

Lider du af eksamensangst?

“Jeg dumper”.
“Jeg tror, at klappen går ned”.
“Jeg trækker sikkert et emne, som jeg ikke forstår”.
“Jeg kan garanteret ikke svare på spørgsmålene”.

Hvis du lider af eksamensangst, genkender du sikkert de her udtalelser fra dit eget hoved. Eksamensangst kan fylde meget i perioden op til eksamen og under selve eksamen, og de fleste med eksamensangst har negative tanker om eksamen. Tankerne er ofte urealistiske og nedvurderende. Nogle unge oplever, at eksamensangst fylder så meget, at de ligefrem præsterer dårligt til eksamen.

Eksamensangst kan også påvirke dig fysisk. Symptomer som søvnproblemer, kvalme, ondt i maven og tristhed er noget, jeg ofte støder på som ungecoach. Desværre udvikler mange en uhensigtsmæssig adfærd for at håndtere angstsymptomerne. Nogle overforbereder sig til eksamen. De ses ikke med vennerne, dropper fritidsaktiviteterne eller springer måske nogle af måltiderne over. Andre kan have svært ved at komme i gang med at læse. De laver i stedet mange overspringshandlinger og kommer alt for sent i gang.

Nervøsitet, når du skal til eksamen, er helt naturligt og får dig faktisk til at præstere bedre. Men den må ikke tage over og fylde så meget, at den hæmmer dig og bliver til eksamensangst. Og sådan behøver det slet ikke være.

Gratis oplæg: Få styr på din eksamensangst

 

 

Tilmelding

 

Alle kan gøre noget ved deres eksamensangst

Selvom eksamensangst fylder meget for dig, kan du relativt nemt mindske din angst, hvis du i god tid før eksamen gør noget ved det. Der findes nogle effektive metoder, der kan hjælpe dig med at håndtere din eksamensangst. Det er vigtigt, at du arbejder med angsten i god tid før eksamen, så du har tid til at indarbejde nye måder at tænke og handle på. Det er det, jeg som ungecoach kan hjælpe dig med.

Kursus: Slip af med din eksamensangst

Jeg ved, at du kan gøre noget ved din eksamensangst. Derfor holder jeg et åbent kursus i eksamensangst for unge i folkeskolen og på ungdomsuddannelser. På dette kursus kommer du til at arbejde grundigt med din eksamensangst, så du mindsker den til et niveau, som ikke ødelægger din eksamen. Du bliver introduceret for metoder og øvelser, der lærer dig at håndtere angsten. Der er også øvelser, du skal arbejde med derhjemme, så det bliver naturligt for dig at tage dem i brug til eksamen.  Kurset er for en mindre gruppe. Det strækker sig over tre gange + en afsluttende personlig samtale, så du bliver godt klædt på til sommerens eksamener.

 

 

Gratis rådgivning

Find ud af, om jeg er den rigtige coach for dig med en gratis rådgivningssamtale. Jeg tilbyder altid 20 minutters gratis rådgivning til unge, jeg ikke har talt med før.

I løbet af samtalen får du:

  • Svar på dine konkrete spørgsmål om coaching, og hvad det kan gøre for dig
  • Klarhed over hvad du kan gøre lige nu, så du kan få det bedre
}

Ventetid

Online eller
fysisk møde

Certificeret coach