fbpx

Johanne fik hjælp af en ungecoach: Fra usikker til livsglad

Normalt er Johanne en glad og udadvendt pige, men i februar 2021 havde Coronaen trukket så hårde veksler på den 19-årige pige, at hun ikke længere var sig selv. Hun gik i 3.G og boede på kollegie, men da det hele lukkede ned, forsvandt alle sociale kontakter med ét, og det gjorde Johanne fundamentalt usikker. Selvom hun talte meget med sine forældre om, hvordan hun havde det, var det svært for forældrene at hjælpe Johanne. Det var hårdt at se hende være ked af det. Derfor foreslog de hende at tale med ungecoach Lise Friis.

– Coronaen havde gjort mig usikker på mig selv og introvert, og det er slet ikke sådan, jeg ser mig selv. Jeg vidste ikke, at man kunne få hjælp af en ungecoach, men jeg var frisk på at prøve for at få det bedre, fortæller Johanne.

Fra februar til maj mødtes de seks gange, og hun mærkede hurtigt at hun blev gladere og troede mere på sig selv.

Plads til at fortælle alt

Det fortrolige rum gjorde det let for Johanne at åbne sig og tale med coachen. Lise har tavshedspligt, og derfor kunne Johanne tale frit uden at bekymre sig om, hvad der blev sagt videre.

– Det var ekstremt nemt at være ærlig og vise, at jeg var ked af det overfor Lise, selvom jeg ikke havde mødt hende før. Hun fik mig aldrig til at føle mig dum eller forkert og udfordrede mig tilpas meget til, at jeg kom uden for min comfort zone, fortæller Johanne, der nu har sabbatår og arbejder i en vuggestue.

Samtalerne med Lise har givet Johanne værktøjer, hun kan tage med sig videre i livet. Bl.a. er hun nu i stand til at acceptere sine følelser. Hver gang de to mødtes online, lavede de en oversigt over, hvad Johanne skulle øve sig på – nærmest som en kontrakt. Det var Johanne selv, der lavede oversigten, men Lise gav hende et kærligt skub i den rigtige retning.

Coaching via skærmen

På grund af nedlukningen mødtes de to online, og selvom det var en nødløsning, fungerede det godt for Johanne:

– Det var rart, for så kunne jeg sidde hjemme i mine vante rammer og tale om det, der var svært. Jeg kunne dele det, jeg havde lyst til med Lise. Det har været mega fantastisk og har hjulpet helt vildt meget. Nu sover jeg godt om natten, har ingen tankemylder og der går længere tid mellem de dårlige dage, siger hun.

Samtalerne med Lise har lært Johanne at hvile i sig selv og vide, at hun er god nok. Det mærkede Johannes forældre meget hurtigt:

– Allerede efter første samtale oplevede vi en gladere pige derhjemme. Takket være Lise har vores datter fået en større tro på sig selv og egne evner i en grad, vi ikke havde troet, var muligt. Det har betydet, at vi som forældre har kunnet koncentrere os om at være forældre, fortæller Johannes mor.